pomerania en can subirats moya

Pomerania

És un gos de pacífic però alhora extravertit. Ideal per a llars amb nens ja que jugarà i els respectarà, a l'una de protegir-los enfront de estranys.

🐾 Història

El Pomerània prové de l'Est d'Alemanya i Polònia, també coneguts com "Gossos Llop Spitz". Van ser utilitzats, en els seus orígens, per controlar les ovelles i els bovins, i per recollir els rens. El Pomerània no només era popular a Europa sinó que també ha tingut la seva història en llocs freds com Rússia i Sibèria on s'utilitzaven per tirar de trineus.

Inicialment hi ha textos on s'expliquen que havien de raparlos per poder fer mantes i robes amb què abrigar en el fred hivern.

Però no serà fins al segle XX, quan el Pomerània es desprèn de ser un mer servent del seu amo, i passa a introduir-se en les llars. Havia deixat de merèixer la fama de ser un gos mossegador, poc fiable i perillós per als nens, a ser molt afectuós i educat ... En resum, el company ideal per a la llar.

🐾 Fitxa


Longitud esquena fins a la cua:

  • Aproximadament 23 cm


  • Període de vida: 14 anys


  • Pes d'adult: De 2 a 4 kg.


  • Pelatge:

blancs
marrons
blat
xocolata
vermellosos
taronges

pomerania can subirats moya

Estàs enamorat de l'Pomerània?

Mira els cadells que tenim disponibles!

❤❤❤

🐾 Físic

Té una semblança pronunciat amb els Pugs, però té les seves diferències per a aquells que estimem aquesta raça.

El Pomerània és un gos petit, compacte, de cames curtes, de constitució robusta i amb molt pèl. Tenen un pelatge llarg i sedós, molt fi. Són molt elegants i vistosos. El color pot ser marró, blanc o descafeïnat. Encara que vagi en contra de la natura, els mascles solen tenir menor grandària que les femelles.

Molts veuen a aquesta raça com si fos una petita guineu i altres com si fos un peluix, per la seva pelatge. Imagina una guineu de peluix amb la barbeta estreta i nas negre com un botó. La seva naturalesa és d'alerta i intel·ligent.

Els colors de la capa van de el blanc a l'vermellós. Hi pot haver marrons, descafeïnats, i ataronjats. Encara que és rar trobar-los, també poden tenir algunes taques a les orelles, zona facial i lumbar.

🐾 Caràcter

Els Pomerània són gossos petits, compactes i elegants amb un tarannà alegre i vital, una gran personalitat i una enorme energia.

Són a més gossos alertes i ràpids. És independent i segura de si mateixa, juganera, intel·ligent. Poden ser molt amorosos, però també se'ls ha descrit com a tossuts.

La seva personalitat amb els nens és envejable. Li encanta jugar amb ells, és molt social, familiar i respectuós.

D'altra banda, són gossos bastant pacífics i madurs. No són agressius. I solen triar a la seva persona favorita, encara que tinguin afecte per a tots.

És una raça molt audaç i independent. Sempre estan alerta, són curiosos i valents, i no temen als animals de gran port.